Jämsän yläkoulu

Jämsän uuden yläkoulun suunnittelu toteutettiin soveltaen kehittämäämme käyttäjälähtöistä osallistavaa toimintatapaa. Tilat sijoittuvat korkean avoimen ruokailutilan ympärille kolmeen kerrokseen avautuen kauniiseen jokimaisemaan. Eri kerrosten kirkkaalla värimaailmalla helpotetaan orientoitavuutta ja saadaan tiloihin toivottua viihtyisyyttä.

Rinteessä sijaitseva rakennuksen tontti oli sekä suunnittelun että rakentamisen kannalta erittäin haastava. Koulun pihatilat liittyvät saumattomasti viereiseen urheilupuistoon ja ovat erittäin monipuoliset lähiliikuntapaikkoineen sekä luonnontieteen opetuspihoineen. Hanke toteutettiin Terve Talo -hankkeena.


 

KUNTA: Jämsä
VUOSI: 2011
MUUTA: uudisrakennus, 6850 br-m2, 11,5 milj.€, alv 0% luokka-asteet 7-9, oppilasmitoitus 421 oppilasta