Kauhajoen koulukeskus / yläkoulu

Pääosa peruskorjattavista tiloista valmistui kesällä 2011. Näissä sijaitsevat kädentaidon opetustilat sekä 7-9 luokan erityisoppilaiden perusopetustiloja.
Osa vanhaa yhteiskoulurakennusta jouduttiin purkamaan rakenteellisista ja sisäilmaongelmista johtuen. Tilalle rakennettiin yläkoulun uudet tilat, jotka yhdistettiin toiminta-aulojen kautta vanhaan luokkasiipeen sekä ruokasaliin ja keittiöön. Yläkoulun etelän puoleiseen alakouluun tilat yhdistyvät kevyenliikenteen väylän ylittävällä yhdyskäytävällä.

Rakennuksen suunnittelussa jatkuivat samat periaatteet kuin alakoulun puolella. Värit, avaruus, ilmavuus ja luonnonvalo olivat keskeisiä lähtökohtia homekoulun korvaavan rakennuksen suunnittelussa. Rakennuksen suunnitteluun osallistettiin koko koulun henkilökunta. Oppilaat ja muut asiasta kiinnostuneet olivat mukana suunnitteluprosessissa Facebookiin perustetun sivuston kautta.


 

KUNTA: Kauhajoki
VUOSI: 2012
MUUTA: uudisrakennus n. 3500 br-m2, peruskorjaus n.3200 br-m2, koko hankkeen koko n. 9000 br-m2 luokka-asteet 7-9 / n. 400 oppilasta