Salon keskuslukio

Salon kolme lukiota, Laurin lukio, Hermannin lukio sekä Salon aikuislukio, yhdistyivät Salon lukioksi uuden koulurakennuksen valmistuessa syksyllä 2005. Koulu sijaitsee upeassa maisemassa Kiskontien ja Perniöntien kulmauksessa. Lukion oppisisällöissä painottuvat luonnontieteet ja liikunta. Suunnittelussa on otettu huomioon lukio-opetuksen tulevaisuuden vaatimukset monella eri tasolla. Lukion oppimismenetelmät lähestyvät korkeakouluopetusta, joten tilojen on annettava mahdollisuus tälle muutokselle.

Rakennuksen sydämenä toimii ruokala- kahvio-aula johon toisessa kerroksessa tilallisesti liittyvät itseopiskelualueet ja mediateekki-kirjasto. Rakennuksessa on myös oppimistilojen yhteydessä toiminta-aulat. Henkilökunnalla on normaalien sosiaalitilojen lisäksi kahvio, työskentelytilat ja hiljaisuutta ja keskittymistä korostava ”lataamo”.

Sali, näyttämö, ilmaisutaito, suuri auditorio, aulanäyttämö ja musiikkiluokka editointitiloineen tarjoavat suuren määrän tilakombinaatioita erityyppisille toiminnoille.

Koulun piha on varustettu runsailla liikuntamahdollisuuksilla ja ulkoauditoriolla. Pihalle on myös tehty aurinkokunta polkuina ja planeetta-aukioina.

Pääaulassa on lasitaiteilija Ville Wegeliuksen ajatuksen kasvua ja muuttumista abstrahoiva lasimaalaus. Sisääntuloaukiolla on bittiavaruuden problematiikkaan liittyvä kuvanveistäjä Hans Christian Bergin veistospallo. Lisäksi rakennuksen tiloihin on sijoitettu Salon taidemuseon hankkimia taideteoksia.


 

KUNTA: Salo
VUOSI: 2005
MUUTA: uudisrakennus n.9.000 br-m2 / 11,7 milj. € alv 0%